Veelgestelde vragen

 • Kan ik voor alle onderzoeken bij MMC Echt terecht?
  
Nee, u kunt niet terecht voor:
  – Zwangerschapsecho
  – MRI-onderzoeken met contrastvloeistof
 • Krijg ik alle onderzoeken volledig vergoed?
  
Dat hangt af van uw verzekering en van het soort onderzoek. De meeste onderzoeken worden volledig door uw verzekering vergoed.
 • Moet ik altijd een afspraak maken voordat ik kom?
  Behalve voor de normale röntgenfoto’s geldt dat u voor alle onderzoeken (even) van te voren moet bellen om een afspraak te maken. Dit voorkomt dat u moet wachten bij ons centrum. 
(Wel de verwijsbrief van uw arts meenemen, i.v.m. de vergoeding).
 • Kan ik ook een ‘Total body scan’ bij u doen?
  Nee. MMC Echt is opgericht voor verbeterde patiëntenzorg in de eerste lijn en een ‘Total body scan’ is in onze visie geen aanvulling op verbetering van deze eerstelijns patiëntenzorg. In Nederland is het momenteel nog niet toegestaan om op persoonlijke basis een screenende ‘Total body scan’ uit te voeren.
 • Wat moet ik meenemen naar een onderzoek?
  U heeft in ieder geval het volgende nodig:
  1]  Een verwijsbrief van een arts (i.v.m. vergoeding zorgverzekeraar);
  2]  Een verzekeringspas;
  3]  Een geldig identiteitsbewijs waar uw BSN (Burger Service Nummer) op staat;
  4]  Daarnaast is het voor een MRI-onderzoek handig om gemakkelijke kleding (zonder metalen zoals bv ritssluiting) aan te doen.
 • Als ik zwanger ben, mag ik dan alle onderzoeken ondergaan?
  Het is het beste om uw aanvragend arts van te voren in te laten weten dat u zwanger bent. Deze kan u hierover inlichten. U kunt ook ons bellen voor vragen hierover. Geef het in ieder geval altijd door als u zwanger bent.
 • Ik was zwanger (zonder dat ik het wist) toen ik een röntgenfoto liet maken. Maakt mijn baby nu grotere kans op afwijkingen?
  Waarschijnlijk niet. Dit is echter afhankelijk van het onderzoek en de hoeveelheid straling. Deze kunnen wij voor u achterhalen. Neemt u alstublieft contact met ons op. Wij kunnen u op een juiste wijze voorlichten over de gevolgen van de röntgenfoto.